Veelgestelde vragen

Onbedoeldzwanger.info is bedoeld om vrouwen en mannen die te maken hebben met onbedoelde zwangerschap via de website of telefonisch te wijzen op de informatie die er is. Ook kunnen we je doorverwijzen naar een organisatie bij jou in de buurt. Zij helpen je bij het maken van een keuze bij onbedoelde zwangerschap.

We staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om jou te helpen. Je kunt contact met ons opnemen via 0800-6160 of contact@onbedoeldzwanger.info.

Onbedoeldzwanger.info is er voor vrouwen én mannen die te maken hebben met onbedoelde zwangerschappen.

In Nederland heb je vier keuzes waar je uit kunt kiezen als je onbedoeld zwanger bent. Om een keuze te maken is het belangrijk dat je goed weet welke keuzes er zijn en wat deze keuzes inhouden. 

Er zijn verschillende organisaties waar je terecht kunt voor hulp bij een onbedoelde zwangerschap. Wij verwijzen mensen door naar hulp die bij hen past. Kijk op de kaart voor een organisatie bij jou in de buurt. 

Je kunt ons ook bellen op 0800-6160, met ons chatten of ons mailen op contact@onbedoeldzwanger.info. We kunnen je dan doorverwijzen. 

Je kunt ons telefonisch bereiken op: 0800-6160. Je kunt ook met ons chatten via de knop onderaan je scherm. 

We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar per telefoon en chat.

Je kunt ons ook mailen op contact@onbedoeldzwanger.info of je vraag insturen via het contactformulier.

Alleen bij de keuze voor abortus speelt tijd een belangrijke rol. Het stoppen van de zwangerschap kan tot 22 weken. Tussen de 22 en de 24 weken beslist de arts of het nog kan. Ben je 24 weken of langer zwanger? Dan is het stoppen van je zwangerschap niet meer mogelijk. Lees meer informatie over abortus.

Voor de overige opties (zelf opvoeden, pleegplaatsing en adoptie) speelt tijd geen rol.

Als jullie er samen niet uitkomen kun je terecht bij een onafhankelijke hulpverlener. Zij helpen om alle informatie, ideeën en gedachten op een rijtje te zetten. De hulpverlener luistert hierbij naar de mening van zowel de vrouw als de man. Zoek naar hulp in de buurt.

Het is mogelijk om je familie of vrienden in vertrouwen te nemen. Ook kun je het aan je huisarts vertellen. Hij/zij kan je helpen bij het maken van een keuze of het in contact komen met organisaties bij jou in de buurt die je verder kunnen helpen.

Ook kun je in heel Nederland bij veel organisaties terecht voor keuzehulp.

Op Fiom.nl staan ervaringsverhalen van vrouwen en mannen die ook onbedoeld zwanger waren en voor dezelfde keuze stonden.

Journalist, programma- of documentairemaker? Met persvragen kan je terecht bij de afdeling Communicatie van Fiom, telefonisch bereikbaar via 0800-6160 of per mail via pr@fiom.nl.

Ja dat kan. Je kunt jouw organisatie aanmelden voor de sociale kaart met het aanmeldformulier. Na aanmelding zal de informatie beoordeeld worden en bekijken we of jouw organisatie wordt opgenomen.