Zelf opvoeden

Eigenlijk was je niet van plan om (nu) een kind te krijgen, maar je bent toch zwanger. Eén van de keuzes die je hebt, is om door te gaan met je zwangerschap en zelf het kind te gaan opvoeden. 

Het krijgen van een kind brengt veel leuke dingen met zich mee, maar er zullen ook zaken zijn waar je tegenaan kunt lopen. Tijdens de zwangerschap zul je al veel moeten regelen. 

Het opvoeden van een kind hoef je niet alleen te doen. Je kunt daarin steun krijgen van je partner en familie, maar ook van organisaties die hier veel van weten.  

Zelf-opvoeden-informatie-onbedoeld-zwanger

Als je ervoor kiest om je kind zelf op te voeden, dan hoef je er niet alleen voor te staan. Bekijk het overzicht van organisaties die je kunnen helpen en lees meer informatie.

Lees meer over zelf opvoeden
Ik zoek informatie

Twijfel je nog over je keuze? In de gratis online omgeving ‘Zwanger, wat nu?’ kun je zelfstandig keuze-oefeningen maken en informatie lezen, voor vrouwen en mannen.

Ga naar 'Zwanger, wat nu?'
Ik Zoek Info

Bekijk de organisaties en hulpverleners in jouw omgeving. Zij kunnen je helpen bij jouw keuze door een persoonlijk gesprek, (video)bellen of chat.

Ik wil keuzehulp