Pleegzorg

Als je onbedoeld zwanger bent en je kan of wil niet zelf voor het kind zorgen, is het mogelijk om te kiezen voor pleegzorg. Je kind wordt dan na de geboorte in een pleeggezin geplaatst. Je hebt nog wel contact met je kind maar hij of zij woont bij een pleeggezin.

Soorten pleegzorg

Er bestaan verschillende soorten pleegzorg. Het kan bijvoorbeeld voor een paar jaar zijn, maar je kind kan ook totdat hij of zij 18 jaar is bij het pleeggezin blijven. In probleemsituaties kan het zijn dat Jeugdzorg aangeeft dat het kind in een pleeggezin moet worden geplaatst. 

Welke soort pleegzorg mogelijk is, hangt af van jouw situatie en jouw wensen.

Pleegplaatsing

Als je een rol wil blijven spelen in het leven van je kind, dan kun je kiezen voor (tijdelijke) pleegzorg. Hier kan je lezen waar je allemaal aan moet denken.

Lees meer over pleegzorg
Ik zoek informatie

Twijfel je nog over je keuze? In de gratis online omgeving ‘Zwanger, wat nu?’ kun je zelfstandig keuze-oefeningen maken en informatie lezen, voor vrouwen en mannen.

Ga naar 'Zwanger, wat nu?'
Ik Zoek Info

Bekijk de organisaties en hulpverleners in jouw omgeving. Zij kunnen je helpen bij jouw keuze door een persoonlijk gesprek, (video)bellen of chat.

Ik wil keuzehulp