Informatie voor mannen

Als je een vrouw onbedoeld zwanger hebt gemaakt, staat de wereld op zijn kop. In korte tijd moet er besloten worden over het wel of niet voortzetten van de zwangerschap. Dat kan jullie toekomst en mogelijke relatie flink opschudden.  

Samen beslissen?

 Als man ben je niet degene die uiteindelijk bepaalt wat er met de zwangerschap gebeurt. De vrouw heeft wettelijk zelfbeschikking over haar eigen lichaam en zal zelf bepalen of ze haar zwangerschap voortzet of niet. Veel mannen en vrouwen willen toch samen tot een beslissing komen over de zwangerschap waar ze beiden achter kunnen staan.

Informatie Mannen

Het lezen van informatie kan je helpen bij jouw besluit. Lees ook tips over wat jij als man kunt doen en hoe je tot een keuze kunt komen.

Mannen en besluitvorming
Shutterstock 1012938295

Twijfel je nog over je keuze? In de gratis online omgeving ‘Zwanger, wat nu?’ kun je zelfstandig keuze-oefeningen maken en informatie lezen, voor vrouwen en mannen.

Ga naar 'Zwanger, wat nu?'
Shutterstock 1079701094

Bekijk de organisaties en hulpverleners in jouw omgeving. Zij kunnen je helpen bij jouw keuze door een persoonlijk gesprek, (video)bellen of chat.

Ik wil keuzehulp